maanantai 20. heinäkuuta 2009

Monimuotoinen kaupunkiluontomme

Minni-neiti on lomalla, mikä on varsin ihanaa. Näin lomaillessa on aikaa katsella myös hieman ympärilleen ja tehdä toinen toistaan mielenkiintoisempia havaintoja. On upeaa, miten Helsinki herää henkiin auringon paistaessa, kukat kukkivat ja elämä hymyilee kaikille aina citypupuista Kauppatorin tappajalokkeihin.

Luonnon monimuotoisuus ei kuitenkaan ulotu pelkästään eläin- ja kasvimaailman edustajiin, vaan myös meillä ihmisillä on omat, kesäiset erityispiirteemme. Tässä esittelyssä vain muutama, miespuolinen kesärotu. Kolmijalat kirjoittakoot omat oppaansa... ;D Pim!

a) Kattokaa mun napaa -lokki: Vaikka kuinka yrität kääntää päätäsi pois, se on yhä siinä. Nimittäin paidaton, lihava lokki. Yleensä urospuolinen, elämänsä ehtoopuolella oleva yksilö, joka kuvittelee olevansa vielä kuumaa kamaa naaraspuolisten lajitoveriensa silmissä. No ei se ole, ei. Viihtyy erityisesti terasseilla ja autotallien läheisyydessä, ravinto koostuu lähinnä keskioluesta ja makkarasta.

b) Vähäkssairaankivaaollakesätöissääääh!-citypupu: Lihaksikkaat, ruskettuneet käsivarret ja uskomat-to-man nyrpeä naama. Asennetta enemmän kuin pienessä kylässä, mutta asiakaspalveluhenkisyyttä ei senkään vertaa. Puhun tietenkin työpaikkojen kesävahvistuksista ja muista kesätyöläisistä. Nukkuvat talviunta (koulussa), mutta heräilevät kesälaitumille mailapojiksi jälleen auringon ilmestyessä taivaalle. Eivät vielä kypsiä yksilöitä, joten annetaan hautua vielä muutama vuosi...

c) Terassikarhu: Istuu aurinkolasit nokallaan (tai vaihtoehtoisesti rennosti päälaella) keskellä terassia, raajat letkeästi levitettyinä ympärilleen. Terassikarhu on varsinainen alfauros, joka mittailee ympärillä olevia saalispaloja jatkuvasti sillä silmällä. Tätä lajia naispuolisten kesänviettäjien kannattaa varoa. Viihtyy yleensä trendikkään ravintolan terassilla, monta kesää putkeen. Tämän jälkeen muuttuu joko Nassu-possuksi tai Kattokaamunnapaa-lokiksi juoma- ja pariutumistavoista riippuen.

d) Nassu-possu: Pariutunut melkoisen tyrannin kanssa, joten ensimmäistä kertaa ulkona koko vuonna. Yleensä vaimon tärkkäämä paita yllään ja hiljainen, hieman vaivautunut ilme kasvoillaan. Tietää olevansa väärässä paikassa, väärään aikaan. Liikkuu ryhmäytyneenä muiden nassu-possujen kanssa, mutta keskustelu ei kulje, vaan kaikki istuvat hiljaa tuoppiensa edessä. "Juodaan nyt kun kerrankin saadaan"

Naislajeja en uskalla edes arvailla, arvatenkin Minni on edustettuna lähes jokaisessa niistä.. Pim! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti